93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat. Vinařství Papari Valley je pojmenováno podle gruzínského výrazu pro "koňskou hřívu" na počest zvlněných kopců v údolí, kde roste jejich vinná réva. Celkem mají 93 hektarů osázených původními odrůdami vinné révy, které jsou pěstovány ekologicky. Ve vinařství se ovoce fermentuje pomocí divokých kvasinek a kvasí ve velkých hliněných nádobách zvaných qvevri, které se zde v Gruzii používaly údajně již ve starověku. Toto cuvee je vyrobeno z hroznů odrůd Rkatsiteli a Chinuri a je obzvláště neobvyklé díky přirozeně se vyskytujícímu vysokému obsahu alkoholu. Vědci se domnívají, že je to způsobeno vzácnými kvasinkami Saccharomyces Oviformis, které se vyskytují v údolí Papari a které se nacházejí pouze v několika vinařstvích na světě. Toto průrazné bílé víno kvasí a zraje 6 měsíců v qvevri, aby vzniklo vyvážené a harmonické víno s velkým charakterem. Ve sklenici je nápadný sytě jantarový odstín a tóny zeleného jablka, hrušky a citrusů s podtóny cedru, sušených bylin a bobkového listu. V chuti můžete očekávat průrazné plné tělo, kterému odpovídá pevné jádro chuti ovocného sadu a dlouhý, táhlý závěr s jemnými tříslovinami v celém objemu. Skvělé víno, které můžete nechat ještě několik let ležet ve sklepě nebo si ho vychutnat nyní spolu s pečeným kuřetem, grilovanou rybou nebo krémovými těstovinami.