93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené. Od padesátých let minulého století začal Giuseppe Inama skládat dohromady cenné malé pozemky v oblasti Soave Classico v Benátsku, jakmile měl dostatek peněz. Dnes v jeho odkazu pokračuje jeho rodina, která se stará o více než 30 hektarů vinic, které jsou všechny obhospodařovány ekologicky a podle maximálně udržitelných zemědělských postupů. Toto působivé Soave z jedné vinice se vyrábí z ovoce nejvyšší kvality z Carbonare, úžasné vinice s výhledem do strmého údolí, kde na historických pergolách roste 40 let stará réva. Název pochází z dřívějšího využití pozemku jako místa, kde se získávalo dřevo, které se pak používalo k výrobě uhlí. Chladný vzduch z nedalekých Piccole Dolomiti, neboli "malých Dolomit", a pozoruhodně čisté potoky, které pozemek obklopují, napomáhají vzniku rafinovaných a zároveň soustředěných vín s velkou aromatickou komplexností. Přirozený charakter hroznů a terroir je zvýrazněn 12měsíčním kvašením vína v nerezových tancích, po kterém následuje 6měsíční zrání v lahvi. Ve vůni dominují voňavé tóny zimolezu, jasných citrusů a ovocných sadů, přičemž první doušek odhalí štiplavou svěžest, lehké tělo a čistý závěr. Ideální k podávání jako aperitiv nebo partner k ústřicím, listovým salátům či sushi.