92 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 30 let. Není třeba dekantovat. Caparsa, kterou v roce 1965 koupil Reginaldo Cianferoni, profesor na univerzitě ve Florencii, ale ve skutečnosti ji znovuobjevil jeho syn Paolo se svou Giannou, je dnes jedním z nejzajímavějších podniků v panoramatu Chianti Classico v Raddě. Paolo a jeho rodina produkují vína vynikající kvality s výraznou kyselinkou s vůní a tříslovinami, které se projevují naplno. Jedná se o tradiční vína vyrobená z místních hroznů, která jsou výrazným projevem terroir Radda a vykazují velkou eleganci a schopnost zrání. Vin Santo di Caparsa se tradičně vyrábí z vybraných hroznů Malvasia Bianca, Trebbiano a Malvasia Nera, které se suší na rohožích ve větraných místnostech po dobu přibližně 4 měsíců. Jedná se o významné víno, které hraje zásadní roli v místní tradici a historii. Toto lahodné sladké víno má jasnou barvu přecházející do tmavě oranžové. Aromatický profil je příjemný a komplexní, s rozvinutou vůní rozinek, karamelu, fíků, kandované pomerančové kůry a sušeného ovoce. Navzdory svému stáří má víno v ústech překvapivou rovnováhu; není příliš sladké a díky výrazné kyselinové žíle je živé a harmonické. Závěr je vytrvalý s lehkými vinnými tóny. Podávejte ho vychlazené při teplotě 12 až 14 °C v kombinaci s typickými toskánskými Cantuccini nebo s modrými sýry.