93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 20 let. Není třeba dekantovat, ale nejlepší je otevřít ho půl hodiny před podáváním. Vinařství Caparsa, které se rozkládá na 11 hektarech v srdci Chianti, severně od města Siena, vede od roku 1982 Paolo Cianferoni, syn profesora Reginalda Cianferoniho, který vinice koupil v roce 1965. Caparsa vyrábí různé styly Chianti Classico a další tradiční toskánská vína z místních odrůd. Vína zrají ve sklepě panství ze 17. století. Hrozny odrůdy Sangiovese s malým přídavkem odrůdy Colorino se sklízejí v plné zralosti. Vinifikace probíhá v betonových a velkých sudech, víno pak zraje 14 měsíců v malých dubových kádích Allier, Slavonian, American nebo Hungarian, poté 6 měsíců v betonu a další 3 měsíce v láhvi. Chianti Classico Doccio a Matteo Riserva má intenzivní barvu s rubínovými tóny. V aromatickém profilu dominují tóny černých třešní, balzamických stop a tabáku, s jemnými tóny sladkého koření (zejména vanilky a skořice) a nakonec železité minerality. V chuti je víno charakteristické živou svěžestí a výraznou tříslovinou. Závěr je dlouhý a elegantní. Díky své šťavnatosti se skvěle hodí ke zvěřinovým terinám a paštikám nebo k červenému masu s rajčatovou omáčkou.