Toto výjimečné a přísně limitované Amarone se vyrábí z hroznů z vinic v Sant’Ambrogio, ve složení: 60% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, 10% Oseleta a 5% Croatina. Hrozny se po sklizení suší až do ledna následujícího roku. Po fermentaci probíhá velmi dlouhá, 50denní macerace se slupkami. Poté zraje v hliněné amfoře po dobu 12 měsíců a další 3 měsíce v sudech. Následuje minimálně 30 měsíců zrání v lahvi. Víno má tmavou, rabínově červenou barvu s granátovými odlesky. Díky zrání v amfoře se ve vůni objevuje aroma třešní a ostružin, také tóny koření, bílého pepře, s dotekem vanilky a pražené kávy. Chuť je plná, bohatá a sametová. Vhodně se kombinuje s pokrmy ze zvěřiny, velmi zralými sýry nebo čokoládou. Po otevření nechte alespoň 4 hodiny vydýchat v lahvi, případně dekantujte minimálně 1 hodinu před servírováním. Výroba i dosptupnot je velmi limitovaná - vyrobí se okolo 3 200 lahví ročně. .