Tento italský olivový olej má svůj původ v jižní části centrální Sicílie. Olivovníky jsou rostou na pozemcích Principi di Buttera v nadmořské výšce okolo 300 m. n. m. Zdejší mikroklima je ideálním prostředím pro dozrávání oliv, stejně jako pro posílení odolnosti vůči přirozeným škůdcům. Olej se vyrábí ze dvou druhů oliv - Nocellara Etnea a Nocellara del Belice. Sklízejí se ručně, po sběru následuje tradiční lisování za studena. Olej se před lahvováním nefiltruje. Má jasnou, průhlednou zlato-žlutou barvu s teplými zelenými odlesky. Bohatá a rafinovaná vůně s aroma čerstvě nasekaných bylin a máty. Chuť je intenzivní s rostlinami nuancemi a jemným dotekem koření v závěru. Dobře se hodí k výrobní sezónních zálivek a dipů, dobře také doprovodí jídla typu: carpaccio z mečouna, vařené luštěniny, zeleninové polévky, grilované ryby, tataráky z červených mas nebo tvrdým zralým sýrům. Obsah kyselin - 0,4%.