97 Bodové hodnocení! Pijte jej nyní nebo nechte ve sklepě 10 až 15 let. Není třeba dekantovat. Vinařství Argyros se nachází v Episkopi Gonia Thiras na krásném řeckém ostrově Santorini a je rodinným podnikem založeným v roce 1903 dědečkem Yiannise Argyrose. Dnes vinařství vede Yiannis se svým synem. Na sopečné půdě ostrova vyrábí Argyros vína vynikající kvality z místních odrůd révy vinné. Vin Santo di Argyros se vyrábí z přezrálých hroznů Assyrtiko, Aidani a Athiri, které se vybírají v oblasti Episkopi ze staletých vinic. Hrozny sklizené v pokročilé zralosti se deset dní suší na žhavém slunci Santorini. Po kvašení následuje tříleté zušlechťování ve starých betonových kádích a další čtyřleté zušlechťování ve starých dřevěných kádích. Víno má nádhernou karamelovou barvu. Vůně má dobrou aromatickou intenzitu s tóny sušených meruněk, fíkového džemu, bergamotové kůry, sušeného ovoce a obilovin. V ústech je neuvěřitelně lahodné s dobrou kyselinkou a vynikající rovnováhou mezi sladkostí a svěžestí. Je připraveno k vychutnávání již nyní, ale mohlo by zrát mnoho let a dokonce získat ještě komplexnější charakter. Je to šťavnaté víno ideální k meruňkovým nebo broskvovým koláčům či medovým dezertům.