92 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené. Historickou usedlost Argyros založil v roce 1903 Georgios Argyros a dnes je v rukou třetí a čtvrté generace rodiny. Celkem má panství 65 hektarů půdy, která je věnována místním odrůdám vinné révy na Santorini, jako jsou Assyrtiko, Athiri, Aidani, Mandilaria a Mavrathiro. Některé z vinic jsou dokonce starší než 150 let, takže patří k nejstarším na ostrově. Jejich úžasné bílé atlantské víno je směsí hroznů Assyrtiko, Athiri a Aidani, které pocházejí z 60 let starých nebo mladších vinic. Po příchodu do vinařství ovoce kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou, aby se v hotovém víně zachovala spousta jemných aromatických látek a svěžest. Toto mladistvé bílé víno, které překypuje pikantním citronem, grapefruitem a některými slanými minerálními tóny, je ideální volbou pro podávání jako elegantní aperitiv. V chuti očekávejte spoustu povznášející svěžesti, citrusových tónů a čistý, průzračný závěr, který pomáhá osvěžit a očistit po pokrmech z mořských plodů nebo ryb. Zkuste ho kombinovat s lehčími pokrmy, jako je sushi, letní listové saláty, grilované kuře, rizota a krémové sýry, abyste dosáhli nejlepších výsledků.