Rumy ZACAPA CENTENARIO jsou v Guatemale vyráběny z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z limousinského duubu, ve kterých byl dříve uložený kvalitní cognac. Zacapa Centenario XO má bohaté karamelové aroma, podpořené praženými ořechy, marcipánem, pomerančovou slupkou, a vůní dubového dřeva. Chuť je sladká, ovocná se stopami po hřebíčku, skořici, vanilce a čokoládě umocněná dlouhým zráním v sudech po koňaku. Zraje metodou Solera, obsahuje tedy směs rumů ve stáří od 6 do 25 let. Ve finální fázi zraje ve francouzských dubových sudech po koňaku. Výsledkem je dokonalá kombinace sladkosti, koření a ovoce.
Chuť |
Hřebíček |
Objem |
0,75 l |
Země |
Guatemala |
Procento alkoholu |
40 % |
Barva |
Třešňová |
Aroma |
Marcipán |
Dárkové balení |
ANO |
Destilerie |
Licorera Compañía de Nicaragua |
Hmotnost |
1727.000g |