Hrách a kroupy, to není hloupý. Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás. Česko má přímo svoji „hrachovou“ historii. Hrách se připravoval na mnoho způsobů - o velikonocích si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Je velmi sytý a vydatný, tělu dodává bílkoviny a má nízký glykemický index. Hrách je také vděčným základem domacích pomazánek - přidejte jen cibulku, česnek a bylinky. Připravíte z něj vynikající polévky i indické pokrmy typu curry.
Speciální výživa |
BEZLEPKOVÉ |
energetická hodnota (kJ) |
1436 |
energetická hodnota (kcal) |
338 |
tuky (g) |
0,8 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,1 |
sacharidy (g) |
59,1 |
cukry (g) |
5,8 |
bílkoviny (g) |
23,6 |
sůl (g) |
0,012 |
Alergeny |
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) |
složení |
100% hrách žlutý celý BIO |
skladování |
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70% |