94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 11 let. Dekantujte 2 hodiny před podáváním. Santa Lucia Noir představuje setkání tradice a inovace, kde se harmonicky snoubí původní chorvatské hrozny se svými slavnějšími mezinárodními příbuznými. Toto odvážné lahvové víno z rodinného vinařství Kozlovic, složené z 50 % z Merlotu, 30 % z Cabernetu Sauvignon a 20 % z Teranu, ukazuje potenciál Istrie pro výrobu seriózních červených směsí. Gianfranco a Antonella Kozlovicovi vyrábějí své Santa Lucia Noir pouze v těch nejlepších letech, aby zajistili stálou vysokou kvalitu napříč ročníky. Perfekcionističtí manželé také ručně sklízejí všechny hrozny pro toto víno a trvají na zrání vína v dubových sudech po dobu celkem 18 měsíců, aby mu dodali komplexnost a vytvořili víno schopné delšího zrání. Po otevření láhve je okamžitě patrný sytě červený odstín charakteristický pro Cabernet Sauvignon i Teran a mohutná vůně divokých tmavých bobulí, kůže a sladkého koření. První doušek odhalí plné tělo s množstvím pevných tříslovin doplněných šťavnatou chutí černého ovoce a zvěřinovými, zemitými tóny. Pokud odoláte, bude toto víno krásně zrát i v příštích zhruba deseti letech. Ti, kteří dávají přednost mladším vínům, zkuste tuto velkou láhev podávat vedle prvotřídního steaku nebo grilovaného masa, abyste vyvážili robustní chutě a třísloviny.