Tato káva se pěstuje na hranici s Kongem v pohoří Rwenzori. AA představuje velké fazole - zrná. Arabica z Ugandy je známá pro svou vyváženou chuť, plné tělo a jemnou štiplavost. Charakter a chuť Šálek této kávy se vyznačuje silnou chutí připomínající bobule, která se snoubí s nádechem hořké čokolády. Tuto kávu byste rozhodně měli vyzkoušet jako espresso nebo s mlékem, které umožní plně rozvinout jedinečné aromatické tóny červených bobulí a borůvkového koláče. ZVLÁŠTNOSTI Uganda patří mezi deset nejvýznamnějších zemí produkujících kávu na světě a je druhým největším producentem Robusty. Robusta pochází z deštného pralesa a tvoří 90 % produkce kávy. Intenzivní chuť ugandské kávy ji odlišuje od méně aromatických káv sousedních zemí. Přesto stále můžete najít charakteristický, ovocný tón afrických fazolí. Tato káva zaujme množstvím chuti a koření, ale málo pikantní.