95 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Před pitím dekantujte. V srdci italské Valpolicelly se nachází 95 hektarů špičkových vinic, které jsou považovány za klasickou zónu Lugana i Valpolicella. Vinice, které založil Sergio Zenato, mají dvě tváře: Jedna je bílá, druhá červená. Díky Sergiovu spojení s půdou, jeho lidmi a jeho odhodlání prosazovat místní odrůdy vinné révy se Zenato stalo nedílnou součástí zachování tradice a udržitelnosti v regionu. Již více než 60 let rodina Zenato chrání půdu a tradice, které jsou pro Lagunu a Valpolicellu tak zvláštní. Amarone della Valpolicella Classico se vyrábí tradičním způsobem Amarone, kdy se hrozny před zpracováním na víno suší. V případě tohoto vína se hrozny suší 4 měsíce a k vlastnímu drcení dochází až v lednu. Hrozny zůstávají na slupce, kde probíhá pomalé kvašení, a poté víno zraje 36 měsíců ve velkoformátových slavonských sudech. Díky použití klasických hroznů Amarone, Corvina, Rondinella, Oseleta a Croatina je toto víno intenzivní, ale zároveň dobře vyvážené. V nose se objevuje bohatá vůně sušených ostružin a bobkového listu, kůže, hořké čokolády, vanilky a nádech kouře. V chuti je cítit lékořice, moka, sušené švestky a sladký ovocný koláč, protože toto víno je polosuché a opulentní. Třísloviny jsou měkké a pružné s krémovým závěrem na zadní straně patra. Vychutnejte si ho k vydatným těstovinám, červenému masu, vyzrálým sýrům nebo čokoládovému dezertu.