Pohankový perník je kombinací dvou zdraví prospěšných mouk - pohankové a žitné celozrnné a taky voňavého perníkového koření. Můžete si ho dát jen tak, je vláčný, má výbornou chuť. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu a olej, pečete 30 minut a je hotovo.
Průměrné výživové údaje ve 100 g |
1530 |
tuky (g) |
˂0,5 |
z toho nasycené nemastné kyseliny: |
‹0,1 |
sacharidy (g) |
83 |
Z toho cukry |
35 |
vláknina (g) |
4,2 |
bílkoviny (g) |
4,9 |
sůl (g) |
0,39 |
složení: |
Pohanková mouka* 33 %, třtinový cukr*, sušená syrovátka*, celozrnná žitná mouka*, kukuřičný škrob*, kypřící prášek (kukuřičný škrob*, kypřící látky [vinany draselné, uhličitany sodné]), perníkové koření* 0,6 % *z ekologického zemědělství |
skladování |
Skladovat v suchu při teplotě do 25 °C. |