Jemné, vláčné, lehoučké a jak jsme se všichni při jejich míchání a ochutnávání shodli, strašně dobré. Máme vždycky velkou radost, když se nám podaří vyvinout směs pro celiaky, kterou si hojně kupují i neceliaci, právě díky výborné chuti. Lívanečky jsou připravené z našich bezlepkových bio mouk (čirokové, pohankové, kukuřičné). Důležitou ingrediencí jsou také bezlepkové ovesné vločky, které jsou výborným zdrojem vlákniny a betaglukanů. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu, necháte 5 minut odstát a za 15 minut máte nasmaženo cca 18 lívanečků.
Průměrné výživové údaje ve 100 g |
1436 |
tuky (g) |
2,6 |
z toho nasycené nemastné kyseliny: |
0,4 |
sacharidy (g) |
68 |
Z toho cukry |
11 |
vláknina (g) |
9,8 |
bílkoviny (g) |
8,3 |
sůl (g) |
2,4 |
složení |
Pohanková mouka*, ovesné vločky bezlepkové jemné*, čiroková mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, sušená syrovátka*, kypřící prášek* (kukuřičný škrob*, kypřící látky [vinany draselné, uhličitany sodné]), psyllium*, jedlá mořská sůl, kurkuma* *z ekologického zemědělství |
skladování |
Skladovat v suchu při teplotě do 25 °C. |