Sladký likér s výrazným kávovým charakterem a komplexní aromatickou strukturou. Extrakce za studena zajišťuje výraznou chuť. A to i díky třem významným prvkům – káva 100% Arabica dodává praženou plnou chuť, vanilka je zodpovědná za jemné a sametové tóny a jamajský rum dotváří tělo, hloubku a strukturu. K výrobě se používají pouze pečlivě vybraná aromatická zrna Arabica. Pěstují je na vysokém terénu s nadmořskou výškou od 800 do 1200 metrů nad mořem. Sbírají se, dokud jsou ještě zelené. Madagaskarská vanilka je známá svojí komplexní škálou vůní sestávající z více než 170 různých sloučenin. Pěstuje se hlavně v regionu Sáva, v severovýchodní části ostrova, protože dosahuje vyšších koncentrací vanilinu. Používaný rum je destilován z melasy z cukrové třtiny, která byla vypěstována na plantážích v blízkosti moře. Oplývá komplexní chutí v důsledku dlouhé doby fermentace a použití speciálních kvasinek. Exkluzivní „cold brew“ extrakce dodává intenzivní kávové aroma. ,,Master Roaster“ praží na středním stupni a po tomto procesu následuje metoda chlazení, která definuje typickou vůni Tia Maria. Zpočátku vyniká intenzivní kávové aroma, později tóny čokolády a dýmkového tabáku. Následuje jemná chuť s náznaky karamelizovaného třtinového cukru a vanilky.