93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat. Toto malé rakouské vinařství na kopcích Wagramu s výhledem do údolí Dunaje vedou Dani a Toni Soellnerovi, kteří zde od roku 1995 vyrábějí svá vynikající biodynamická vína. Na svých vinicích hospodaří ekologicky a snaží se ukázat krásu místního terroir pomocí metod výroby vína s minimálními zásahy. Toto charakteristické červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Roter Veltliner, která byla do Alsaska přivezena v římské době. Manželé Soellnerovi se rozhodli vysadit tuto odrůdu na svém panství na strmých svazích hory Berg Eisenhut, odkud pocházejí hrozny pro toto víno. Každý podzim rodina ručně vybírá a sbírá jen to nejlepší ovoce pro toto víno, které pak pomalu kvasí v nerezových tancích. Mladé víno zraje ve směsi dřevěných sudů a nádrží na kalu a na jaře se stáčí do lahví. Vůně je elegantní a květinová s tóny sušených fialek, tmavých bobulí a zemitých tónů. V chuti se projevuje střední tělo, jemné třísloviny a chuť zralého ovoce, která zůstává na jazyku spolu s kořením, dřevěným kouřem a tabákovými listy. Skvělé víno, které se hodí k nejrůznějším pokrmům od zvěřiny a dušeného masa až po musaku, lilek parmigiana nebo těstoviny s rajčaty.