Vinařství Masseria Altemura leží v srdci region Puglia a náleží k němu původní budova ze 17 století. Hrozny na toto ikonické víno pocházejí pouze z z jedné vinice s převážně vápencovým podložím, o rozloze 5 hektarů - ročně se ho vyrobí limitovaných 25. 000 lahví. Jedná se o 100% odrůdy Primitivo, hrozny jsou sbírány výhradně ručně okolo poloviny září. Sklizené hrozny fermentují cca 7 dní při vyšších teplotách (25-28℃), následně macerují se slupkami přibližně 2 týdny. Po dokončení vinifikace zůstává víno 14 měsíců v dřevěných sudech z francouzského dubu (Tonneaux) a 8 měsíců v lahvi. Výsledkem je víno rubínové barvy s oranžovými odlesky. Vůně je intenzivní s aroma švestek, malého černého ovoce (například borůvek), balsamika, bylinek a dotekem bílého pepře. Chuť je jemná a harmonická, živými a dobře zakomponovanými tříslovinami. V dlouhém závěru jsou patrné doteky kakaa. Dobře se hodí k aromatickým a kořeněným pokrmům, červeným masům a výraznějším sýrům. Podávejte vychlazené na 16-18℃.