95 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 25 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním. Michele Chiarlo založil své stejnojmenné vinařství v roce 1956 s vizí vyrábět výjimečná piemontská vína v tradičním a osvědčeném stylu, která by si mohli vychutnat milovníci vína po celém světě. S pomocí svých dvou synů, Alberta a Stefana, dnes Michele vyrábí skvostná Barola z mnoha nejcennějších křížových vinic, včetně Cannubi a Cerequio. Od roku 2011 je vinařství držitelem certifikátu VIVA Sustainable Wine a klade velký důraz na práci v souladu s matkou přírodou, kdekoli je to možné. Cerequio cru se nachází v chráněném amfiteátru, který chrání vinnou révu před větry a vytváří optimální podmínky pro výrobu prvotřídního vína. Michele Chiarlo zde má celkem 9 hektarů vinic, z nichž některé byly zakoupeny v roce 1988 od místního statku, který je pěstoval více než dvě století. Jejich Cerequio Barolo se vyrábí pouze v nejlepších letech, hrozny se sklízejí ručně a kvasí v 55 hektolitrových dubových kádích v souladu s tradičními piemontskými postupy. Po vinifikaci se víno uchovává dva roky ve sklepích ve standardních sudech, po nichž následuje zrání v láhvi. Výsledkem je elegantní a zároveň robustní Barolo, které překypuje tóny koření, eukalyptu, čerstvé máty a spoustou zralých bobulí. Skvělé víno, které můžete nechat ve sklepě ležet přibližně deset let, i když si ho můžete vychutnat i nyní s vydatnými pokrmy z červeného masa.