Malanotte se vyrábí ze 100% odrůdy Raboso, které je autochtonní odrůdou v údolí Piave - pěstovala se ve východní části Veneta už před zhruba 3. 000 lety. Název odrůdy je odvozen od slova „rabioso“, což v překladu znamená „naštvaný“. Hrozny pocházejí z vinic, které jsou v průměru 15-20 let staré. K výrobě vína se nepoužívají dřevěné sudy - zraje 36 měsíců v nerezových tancích v kontaktu s kvasnými kaly a následně 18 měsíců v lahvi. Odrůda Raboso je známá dlouhým potenciálem zrání. Také toto víno vydrží zrání až 50 let, na vrcholu bude přibližně okolo 25 let od sklizně. Víno má rabínově červenou barvu s granátovými okraji. Vůně je plná a široká, s aroma ostružin a třešňové marmelády, také mleté čokolády a tabáku. Chuť je přímo a suchá, s jemnými kyselinami v závěru. Dobře se hodí ke zvěřině, grilovaným masům a sýrům.