93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu několik let. Před podáváním není třeba dekantovat. Toto portugalské bílé víno s úžasnou zlatavě citronovou barvou ve sklenici přináší na stůl něco zcela jiného. Jedná se o polní směs původních hroznů z Doura: 50 % Rabigato, 20 % Codega, 15 % Gouveio, 10 % Viosinho a v klasickém portugalském stylu tvoří posledních 5 % tajemný sortiment hroznů. Luis Seabra se věnuje vinařství již dvě desetiletí, od práce výzkumníka půdy ve Vinho Verde až po založení vlastního vinařství v roce 2013. K vínu přistupuje velmi "zemitě", hospodaří na skromných 8 hektarech a pesticidy používá pouze tehdy, pokud není ohroženo celkové zdraví jeho vinic. Půda Luise Seabry se rozkládá na území tří známých portugalských regionů: Vinho Verde, Dao a Douro, odkud pochází toto zajímavé bílé. Otevírá se buketem peckovin, zelených bylin, medu a sladkého, jemného koření. Hrozny byly sklizeny z vinné révy staré 30-60 let a poté zrály 7 měsíců ve francouzském dubu na kalech. Plná jablečno-mléčná fermentace dodala vínu lahodnou medovou texturu. V chuti objevíte čisté tóny hruškové a citronové kůry, minerálnost mokrých kamenů a šťavnaté tóny zralých broskví. Zvažte snoubení tohoto vína Douro Branco s bílými rybami, měkkými sýry nebo vybranými olivami.