Pikantní kořeněná směs k přípravě s horkým mlékem. Už staří ájurvedští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky zázvoru lehce pikantní chutí a ostře-hořkou dochutí. Příprava zlatého mléka podle ájurvedy: 1 čajovou lžičku kurkumové pasty rozmíchejte v 200 ml horkého mléka (může být i rostlinné) a nechte vařit 4-5 minut na středním ohni. Dochutit můžete lžičkou kokosového oleje a dosladit dle chuti. Příprava kurkumové pasty: 1 vrchovatou lžíci (cca 8 g) směsi Kurkuma Latte povařte s 30 ml vody až vznikne jemná pasta, kterou skladujte v lednici.
složení: |
Kurkuma 53 %, skořice Cejlon*, zázvor* 15 %, muškátový oříšek mletý*, kardamom*, pepř černý* *z ekologického zemědělství |
skladování |
Skladovat v suchu a chladu. |