Hrozny byly z 50% napadeny Botrytis cinerea. Víno má jasně zlatavou a zářivou barvu. Vůně je bohatá s výraznou ovocností, květnatostí a minerálním závěrem a aroma zralé meruňky, hrušky, přezrálého angreštu, žlutého melounu nebo květů heřmánku. Chuť je živá, šťavnatá a opulentní. Dominují opět šťavnaté tóny meruněk, zralého cukrového melounu a manga se slaným závěrem. ____________________________________________________________________________________________________ Kategorie vín - od ročníku 2021 budou lahve označeny K2, K3 nebo K4. K2 - Víno ovocné, květnaté, svěží, suché a dobře pitelné lehčího typu. Víno většinou pochází z mladších vinic – do 15 let, tvořené v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích. K3 - Víno vyšší vyzrálosti s tóny zralého žlutého ovoce, v chuti intenzivní, ovocité a šťavnaté středně plného typu. Víno většinou pochází z vinic mezi 15 a 30 lety a je tvořené v nerezu či dřevě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích. K4 - Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality. Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu. .