94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 6 let. Podávejte chlazené. Kevin Judd pracoval v legendárním vinařství Cloudy Bay více než 25 let a pomáhal je uvést na mapu jako etalon pro Sauvignon Blanc z Marlborough. Greywacke je jeho osobní značka vína, kterou pojmenoval podle výrazné šedé sedimentární horniny, která charakterizuje místní půdu. Kevin vyrábí svá vína Greywacke ve vinařství Dog Point Winery z nejkvalitnějšího ovoce, které osobně vybírá z nejlepších vinic v celé oblasti Marlborough a využívá k tomu širokou síť partnerských pěstitelů. Pro toto cuvee Kevin získává ovoce z Marlborough's Wairau Plains a Southern Valleys. Část hroznů se sklízí ručně, část strojově, ovoce se pak lehce lisuje a přelévá do neutrálních dubových sudů. Mošt se nechá šest měsíců kvasit divokými kvasinkami a následně dalších šest měsíců zraje na kalu. Výsledkem je složitě komplexní a intenzivní bílé víno s působivými vrstvami vůní a chutí od chlebových, mandlových a vanilkových tónů až po krvavý pomeranč, uzený čaj a estragon. V chuti se projevuje bohatá krémová textura, střední tělo a chuť zralého peckovitého ovoce, pečlivě vyvážená živým pruhem svěžesti a čistým, čistým závěrem.