Tradiční regionální víno s osobitým charakterem, vyrobené z odrůdy Tocai Friulano. Vinice se nacházejí v kopcovité části Friuli. Ručně sklizené hrozny se zpracovávají v nerezových tancích, kde po fermentací zůstávají 8 měsíců v kontaktu s kvasnými kaly. Před uvedením do prodeje pak ještě zůstávají 5 měsíců v lahvi. Víno má jasnou, slámově žlutou barvu se zelenavými odlesky. Má intenzivní vůni s aroma hrušek a meruněk, jemně také mandlí. To je doplněné tóny divokých květů, které přispívají k větší komplexnosti. Chuť je plná a živá, s aristokratickou harmonií vycházející z dokonalého spojení vůní a chutí. Je skvělým aperitivem, dobře se hodí k šunce San Daniele, jídlům s vaječným základem nebo chřestu. Zajímavé je také spojení s asijskou kuchyní. Podávejte vychlazené na 13℃.