Doba zrání minimálně 15 let a původ z nejprestižnější oblasti Grande Champagne - to je vizitka koňaku Paul Giraud Napoleon. Máte před sebou dvakrát destilovaný nemíchaný (unblended) zrající koňak s bohatou chutí, která je elegantní, mírně nasládlá, s příchutí blum a medu, zároveň však také mírně dřevitého a kořeněného charakteru. V případě koňaku Paul Giraud Napolenon jde o dokonalé vyvážení mezi ovocností a stářím. Koňak je nejprodávanější a nejznámější pálenkou z vína (brandy), která splňuje přísná pravidla BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac). Mezi základní podmínky patří, že musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii. Tento region se dále dělí na šest oblastí (tzv. cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires. Dále musí být vyroben nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard. A v neposlední řadě musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Rodina Giraud pěstuje vinnou révu a destiluje vlastní koňak od roku 1650 již po 11 generací. V současnosti jí patří 35 ha vinic osázených odrůdou Ugni Blanc v Grande Champagne Premier Crue v regionu Cognac. Paul Giraud produkuje čisté ročníky koňaku, což znamená, že nikdy nemíchá destiláty z různých let, ale věří v jemné rozdíly mezi jednotlivými ročníky. Za tajemstvím jedinečných koňaků značky Paul Giraud je fakt, že sklepem, ve kterém jsou uloženy sudy, protéká malý potok. To přispívá k velmi vlhkému klimatu uvnitř sklepa, takže odpařování alkoholu ze sudů probíhá pomaleji. Proto jsou v Cognac Paul Giraud cítit lehké a květinové tóny.
Chuť |
Blumy |
Země |
Francie |
Procento alkoholu |
40 % |
Stáří |
15 let |
Hmotnost |
1500.000g |