Zkapalnění křupavé chlebové kůrky. Snad už zůstane navždy tajemstvím, zda staří Slované na Velké Moravě skutečně přivítali učenců Cyrila a Metoděje chlebem, solí a kalíškem Chlebovice? Byl Pacho ve skutečnosti zbojníkem hybský nebo Chlebské. ? Vizionáři si už jen kladou otázku, zda se bude v budoucnu klasický chléb opravdu podávat ve formě Chlebovice. Chlebovice je pravý destilát vyroben z výběrového žitného chleba. Tento světový unikát je výsledkem dlouhých měsíců intenzivního zkoušení spojit dvě tradiční slovenské řemesla, pekařských mistrů a řemeslo výroby destilátů. Právě kvůli vysokému obsahu sacharidů v křupavém chlebu pekaři a výrobci destilátů spojili síly a začali tak psát historii Chlebovice. Při pečení chleba vznikají dextriny, které Chlebovice dodávají jemný karamelový podtón. Chléb kvasí v sudu až deset dní při regulované teplotě a ve speciálních podmínkách. Samotná destilace pak probíhá pár hodin a výsledný destilát se nechává uležet minimálně šest měsíců, aby se ustálil a zjemnil. Připomíná mladou whiskey předtím, než je umístěna na zrání do dřevěných sudů. Výroba Chlebovice má značný ekologický význam v souvislosti s využitím nadvýroby pekařského chleba.