Vyrobeno macerací medových víček od včel chovaných v panenské přírodě na pomezí třeboňské pánve a Novohradských hor ve výborné jablkovici Anton Kaapl. Obsahuje jablkový destilát, mateří kašičku, propolis, pyl, med a je naředěna demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství třeboňské pánve. Obsahuje „dietních“ 24 až 27 gramů cukrů v litru destilátu. Typický je jemný zákal. Ročně lze vyrobit vždy pouze omezené množství této speciality. I pracovité včelky mají své tempo a více prostě nestíhají… Tento destilát je dílem technologa destilérky Anton Kaapl, který vytvořil recepturu na podnět mistra destilatéra. Inspirací mu bylo setkání se zkušenou včelařkou, která chová včely v panenské přírodě podhůří Novohradských hor. V jemné jablkovici se nechají macerovat medová víčka (víčka medových buněk z medových pláství získaná tzv. odvíčkováváním medových plástů). Víčka se vyznačují velkým množstvím dezinfekčních látek, které chrání med přírodním způsobem před vlhkostí, bakteriemi a jinými negativními vlivy. Anton Kaapl JABLKOVICE S MEDOVÝMI VÍČKY 35% - zkrátka neodolatelný zážitek. NECHLADIT, NEMRAZIT!.
Objem |
0,5 l |
Procento alkoholu |
35 % |
Chuť |
Jablka |
Země |
Česká republika |
Aroma |
Jablka |