Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně! .
Speciální výživa |
BEZLEPKOVÉ |
Alergenů |
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) |
energetická hodnota (kJ) |
1322 |
energetická hodnota (kcal) |
316 |
tuky (g) |
0,8 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,2 |
sacharidy (g) |
55,6 |
cukry (g) |
1,1 |
vláknina (g) |
6,4 |
bílkoviny (g) |
21,6 |
složení |
100% mungo BIO |
skladování |
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70% |