Synonymem pro single malt je sladkost, komplexnost a jemnost. Single malt však není synonymem jen pro skotskou whisky. Když se světově oceňovaný Malt Master Brian Kinsman setkal s ikonou irské whiskey Johnem Quinnem nad sklenkou Tullamore D. E. W. , vedlo to k dvouletému procesu vývoje dvou výjimečných whiskey a k nastolení základní otázky – je nejlepší single malt z Vysočiny, Ostrovů či Irska? Zajímavostí této irské whiskey je zrání ve čtyřech typech sudů. Nejen, že sudy od Madeiry, Sherry a portského dodávají této whiskey komplexnost, ale vyniká zde krásná harmonie mezi chutí typickou pro whiskey zrající v americkém dubu a bohatou chutí whiskey zrající v evropském dubu. Aroma: mohutné a velmi živé s neskutečně bohatými ovocnými tóny. Zralá jablka, sladké citrusy a lehký dotek tropického ovoce. A to vše zabaleno ve vanilkovém dubu. Chuť: překrásně bohatá a sladká s krásně se prolínajícími ovocnými a dubovými tóny a jemným kořením. Závěr: dlouhý a sladký. Složení: single malt whiskey, voda, barvivo: karamel (E150a). Vyrábí: Tullamore D. E. W. .
% alkoholu |
41,3% |
Objem |
0,7l |
Stáří whisky |
14 let |