Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky. Složení: přípravek z mořských řas Gelidium sp. Návod: Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce. Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut. Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
energetická hodnota (kJ) |
701,4 |
tuky (g) |
0 |
sacharidy (g) |
83,9 |
cukry (g) |
0 |
bílkoviny (g) |
0 |
sůl (g) |
0,25 |