Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového kvásku a na pečení chleba. Vhodná je i na přípravu perníkových těst. Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin a je bohatým zdrojem vlákniny. Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše žito pochází z ekopolí. Když jej pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz. Koupí našeho produktu chráníte přírodu i své zdraví.
Speciální výživa |
VEGANSKÉ |
Alergenů |
LEPEK |
energetická hodnota (kJ) |
1449 |
energetická hodnota (kcal) |
342 |
tuky (g) |
1,3 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,13 |
sacharidy (g) |
72,1 |
cukry (g) |
1,8 |
vláknina (g) |
9,0 |
bílkoviny (g) |
6,1 |
složení |
100 % celozrnná mouka žitná BIO |
skladování |
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75% |