Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy… Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. .
Speciální výživa |
VEGANSKÉ |
Alergenů |
LEPEK |
energetická hodnota (kJ) |
1457 |
energetická hodnota (kcal) |
344 |
tuky (g) |
1,8 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,2 |
sacharidy (g) |
64,5 |
cukry (g) |
1,3 |
vláknina (g) |
8,2 |
bílkoviny (g) |
13,4 |
složení: |
100% celozrnná mouka špaldová bio |
skladování |
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75% |