Jáhly jsou šetrně oloupaná zrnka prosa setého. Jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a navíc přirozeně bezlepkové. Jáhly se mohou připravit na sladko i na slano. Používají se do polévek, kaší, placek, pomazánek, salátů a jako příloha různých masových i zeleninových pokrmů. Tradičním pokrmem je např. jahelník, jahelná kaše nebo jahelné škubánky.
Speciální výživa |
BEZLEPKOVÉ |
Alergenů |
SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) |
energetická hodnota (kJ) |
1348 |
energetická hodnota (kcal) |
321 |
tuky (g) |
1,2 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,2 |
sacharidy (g) |
76,7 |
cukry (g) |
6,3 |
vláknina (g) |
8 |
bílkoviny (g) |
8,8 |
sůl (g) |
0,01 |
onStock |
A |