Žitná mouka chlebová neboli „chlebovka“ se hodí především na klasický konzumní chléb například typu Šumava, na domácí chleba pro kváskový chléb, na pečení chleba v troubě, tmavé žitné pečivo, dalamánky, do perníkového těsta, pro žitný kvásek
Ideální pro pečení chleba z kvásku Žitná mouka udržuje vlhkost, díky ní je chléb šťavnatější i trvanlivější Hlavně v případě pečení chleba z kvásku
Plně přírodní mouka bez přísad Mouka z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení Standardní trvanlivost 4 měsíce
Energetická hodnota |
1420 kJ / 339 kcal |
Tuky |
1,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g |
Sacharidy |
66,1 g, z toho cukry 1,9 g |
Bílkoviny |
8,4 g |
Sůl |
0 g |
Vláknina |
11,8 g |