NAGA Java Reserve je směs dvou destilací: první je 65% lihovina získaná destilací v tradičních čínských destilačních přístrojích. Druhý, s 92 % ABV, se získá destilací v kolonovém destilačním zařízení. DESTILAČNÍ PROCES Fermentace melasy a fermentované červené rýže v teakových kádích do 12% ABV. 52% tohoto „třtinového vína“ se destiluje v tradičních čínských destilačních přístrojích, dokud nedosáhne 30% ABV. Poté se destiluje ve stejných destilačních zařízeních podruhé, dokud nedosáhne 60-65%. 48% třtinového vína se destiluje v kolonovém destilačním přístroji na 92%. Takto získaný rum pak zraje 3 roky v týkových sudech, poté se přenese do sudů z amerického dubu (ex-bourbon sudů) na 4 roky, než zraje poslední rok v sudech z třešňového dřeva. K dvojitému zrání v sudech z teaku a ex-bourbonu z amerického dubu se přidáva poslední rok zrání v sudech z třešňového dřeva, což umožňuje, aby nápoj rozvinul chuť medu a třešně morello. Na zdraví!.
země původu |
Indonésie |
typ výroby |
melasa,anglický |
vůně |
karamelizované a sladké, jako crème brûlée nebo ječný cukr. Drobná vůně sušené švestky nastartuje ovocnou stránku, brzy potvrzenou dobře zaoblenou grenadinou a mirabelkovým džemem. |
chuť |
Vstup v ústech je měkký a sladký. To vyvažuje texturu, která mohla být mnohem drsnější, protože lze rozlišit aroma silně spáleného dřeva, uhlí a mědi. Tento průmyslový rejstřík se opět mění v nugát nebo pražené ořechy. |
% alkoholu |
42,7% |
Objem |
0,7l |