Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek Tyto unikátní vlastnosti si žádají zvláštní ohledy při výběru, zpracování a kvašení ovoce Zralé až přezrálé zlatavě žluté plody bez hniloby, listí a větévek jsou podrceny na pyré a kvašeny velmi pozvolna při teplotě 15 °C Citlivě je také nutno přistupovat k destilaci Jakákoli odchylka od tohoto přístupu má vliv na zhoršení jedinečných vlastností destilátu Čerstvá hruškovice se nechává uležet další rok v nerezových nádobách Sudy se nepoužívají, jelikož by došlo k nežádoucímu ovlivnění žádaného hruškového aromatu Ovoce z podhůří Jeseníků a unikátní kvasné prostory s celoroční stálou teplotou zaručují hruškovici té nejvyšší kvality
Tzv Williamsova máslovka pochází z Belgie, kde byla objevena jako nahodilý semenáč již kolem roku 1770 Hruškovice z této odrůdy je spolu s meruňkovicí jediným destilátem, který si věrně zachovává chuť původního ovoce Jen hruškovice je však vhodná k archivaci Aby bylo dosaženo uspokojivé výtěžnosti a výborné kvality pálenky, je třeba kvasit delší dobu při teplotě 10 - 15 °C
Vyrábí: Ullersdorf
% alkoholu |
52% |
Objem |
0,5l |