Hruškovice je dnešními konzumenty mnohem více žádaná, než dříve Sudličková Hruškovice se vyrábí z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé Nevhodné jsou ranní odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek Je to tedy velmi složitý proces, který začíná sklizní, následně jsou hrušky nasypány do velkokapacitního šrotovníku, kde jsou hrušky rozdrceny, dále jsou dopraveny do vřetenového čerpadla, které je rozmělní na kaši Z vyzrálého ovoce je připraven kvas (ten trvá minimálně 60dnů), bez přístupu vzduchu Charakteristické a aromatické prvky jsou do destilátu přeneseny díky tomuto kvašení Proto je na něj kladen velký důraz Na přípravu 1l této pálenky je potřeba 10-14kg hrušek, dle cukernatosti
Složení: ovocný destilát, voda
% alkoholu |
50% |
Objem |
0,7l |