Kořenící směs Grešík Adžika vychází z originální kavkazské receptury, jedná se o velice mírně pálivou kořenící směs , kde ve složení naleznete: papriku, koriandr, kopr, sůl, česnek, bazalku, pískavici, mátu, bobkový list, majoránku, celer, petržel, saturejku, chilli. Výrobek obsahuje celer. Kořenící směs adžika se hodí hlavně na pečené a dušené maso, do masových směsí, ke grilování kuřat , případně k dochucení dipu. Adžika pochází z Kavkazu , hlavně Gruzie, používá se hlavně jako dip, či omáčka. V původní receptuře je adžika tvořená z vyvařených pálivých červených paprik, česneku, bylin a hlavně koření, doslovní překlad slova adžíka je „červená sůl“. K původnímu receptu se často přidávají rajčata a z původní kořenící směsi se tvoří hodně kořeněný dip, oblíben hlavně v Rusku a Ukrajině, často je označován jako červené pesto. Taktéž se můžete setkat se zelenou variantou adžiky, která získá výraznou zelenou barvu přidáním nezralého pepře. .