Jedná se o guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let. Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii superprémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu, a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez, můžete dnes ocenit i Vy, nebo Vaši blízcí.
vůně |
Jemný, sladký začátek s vůní karamelu, vanilky, kakaa a karamelu. Pokračuje sherry tóny karamelizovaných pražených para ořechů a pražených lískových oříšků, doplněných karamelem, banánem a sušeným ananasem. |
chuť |
Komplexní, velkorysé a plné. Počínaje hloubkou sušeného ovoce a meruněk přes pikantní dub, muškátový oříšek, kůži a tabák s tóny kávy a vanilky, vyvážené pikantním nádechem skořice a zázvoru. |
závěr |
Složité s medovým karamelem, kořeněným dubem a sušeným ovocem |
balení: |
dárková krabice |
země původu |
Guatemala |
typ rumu |
melasa, španělský |
% alkoholu |
40% |
Objem |
1l |
Druh rumu |
Tmavý rum |
Stáří rumu |
23 let |