Žito je odvozeno od slova žít. Jedli ho již staří Slované. Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. Uvařte si ho jako přílohu například s osmaženou cibulkou a zeleninou. Vařené mleté žito je skvělé na kaše, placky a karbanátky. Žijte a buďte silní a odolní jako žito.
Speciální výživa |
VEGETARIÁN;VEGANSKÉ |
Alergenů |
LEPEK |
energetická hodnota (kJ) |
1522 |
energetická hodnota (kcal) |
360 |
tuky (g) |
1,6 |
nasycené mastné kyseliny (g) |
0,2 |
sacharidy (g) |
70,3 |
cukry (g) |
1,1 |
vláknina (g) |
12,8 |
bílkoviny (g) |
9,7 |
sůl (g) |
0,01 |
složení |
100% žito BIO |
skladování |
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75% |