Je to řemeslný rum prémiové kvality, který trpělivě odpočíval ve vyřazených sudech po Sherry, což odráží stárnutí a vliv dřeva použitého k jeho zrání prostřednictvím jeho jemných a nesrovnatelných vůní a chutí. Kolem roku 1700 španělské lodě, které se vrátily z nového kontinentu, využily prázdných sudů, které obsahovaly zbytky nápojů, a naplnily je rumem „Chinguirito“, pálenkou z cukrové třtiny vyráběnou v Mexiku. Na zpáteční cestě tento nápoj obdržel dary dřeva, a tak, když dorazil do Španělska, měl vynikající vlastnosti, a proto se těšil mezi Španěly velké oblibě, což způsobilo, že byl považován za konkurenční hrozbu nápojům z této země. Král proto zakázal výrobu tohoto nápoje nazývaného také „Habanero“.
země původu |
Mexico |
typ rumu |
solera |
typ výroby |
melasa, španělský |
způsob zrání |
tropické |
chuť |
sladké tóny, doplněné výraznou dřevitostí , se známkami ořechů s máslovou jemností a sladkostí vanilky, s tóny kávy a čokolády |
% alkoholu |
40% |
Objem |
0,7l |
Druh rumu |
Tmavý rum |
Stáří rumu |
15 let |